Granola met noten en havermout

Ik vind brood als ontbijt nogal saai, dus neem ik vaak een smoothie, fruit met havermout, yoghurt of kwark. Om die laatste twee wat voedzamer te maken, voeg ik nootjes, pitten, havermout en/of fruit toe. Afgelopen week maakte ik een grote hoeveelheid granola. Ideaal om op voorraad te hebben en naast in de yoghurt of kwark ook lekker om af en toe een lepeltje van te snoepen. In veel recepten wordt een zoetmiddel toegevoegd (suiker, honing, ahornsiroop), maar dit is helemaal niet nodig.

img_2343

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelen;
  • 50 gram walnoten;
  • 25 gram (gepelde) pistachenoten, geen probleem als ze gezouten zijn;
  • 2 el pittenmix (pompoen, zonnebloem en lijnzaad);
  • 125 gram havermoutvlokken;
  • 25 gram kokosrasp;
  • 30 gram kokosolie;
  • 0,5 el kaneel.

img_2315

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt de kokosolie. Hak de noten grof en meng deze met de rest van de ingrediënten. Voeg vervolgens de kokosolie toe en roer dit goed door.

Verspreid het mengsel over het bakpapier en zet de bakplaat in de oven.

Na 10 minuten haal je de bakplaat uit de oven en meng je alles goed door elkaar, daarna weer verspreiden.

Dit herhaal je nog 2 keer, totdat je mengsel goudbruin is geroosterd (ongeveer 30 minuten in de oven). Laat het mengsel goed afkoelen en doe het daarna in een luchtdichte pot.

img_2325

Klaar! Dosering: ongeveer 2 eetlepels per bakje yoghurt/kwark. Je kunt dit mengsel een paar weken bewaren.

Variaties:

  • Voeg na het roosteren en afkoelen stukjes chocolade en/of gedroogd fruit toe.
  • Ook lekker met andere noten zoals hazelnoten, cashewnoten of pecannoten.
  • Voeg andere specerijen toe zoals gember of koekkruiden.

img_2320

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s