Blondies met kaneelsuiker

Dit is denk ik het allerslechtste recept om het nieuwe jaar mee te beginnen, maar misschien wel het allerlekkerste recept :). Het is namelijk een calorieënbom van heb ik jou daar. Vergelijkbaar met boterkoek, maar dan x2 ongeveer. Want met roomboter en met witte chocolade en met veel suiker. Maar echt zó lekker, de calorieën meer dan waard.

img_1469

Ingrediënten (voor de koek):

  • 300 gram bloem;
  • 175 gram zachte roomboter;
  • 150 gram suiker;
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 2 eieren;
  • 200 gram witte chocolade in kleine stukjes (0,5cm x 0,5cm ongeveer);
  • 2 tl vanille extract;
  • 1 1/4 tl bakpoeder;
  • 1/2 tl zout.

Ingrediënten (voor de vulling en decoratie):

  • 65 gram suiker;
  • 2 tl kaneel.

Bereiding:

Zet een bakblik klaar met een afmeting van ongeveer 19×22 cm en verwarm de oven voor op 175ºC.

Meng het bakpoeder, zout en de bloem in een kom.

Doe in een andere kom de boter en mix deze luchtig met een mixer. Voeg de gewone en basterdsuiker toe en mix deze 2 minuten op hoge stand mee totdat je een romig geheel hebt. Voeg vervolgens de eieren en het vanille extract toe en mix dit op hoge stand nog 1 minuut door.

Meng met een spatel het bloemmengsel voorzichtig door het botermengsel totdat het goed gemengd is en voeg dan de chocoladestukjes toe. Meng ook deze goed door.

Spatel de helft van het beslag in het bakblik en verdeel het goed over de bodem. Strijk dit glad. Meng suiker en kaneel voor de vulling. Bewaar 1 eetlepel van dit mengsel voor de decoratie. Strooi de rest van het mengsel gelijkmatig uit over het beslag in het bakblik. Spatel nu de rest van het beslag in het bakblik en verdeel het. Strooi de rest van het suiker/kaneelmengsel over de bovenkant.

Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de blondie in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin (controleer eventueel door er een satéprikker in te steken, als deze er droog uit komt, dan is de blondie klaar). Laat de blondie ongeveer een uur afkoelen in het bakblik. Daarna kun je deze uit de vorm halen en in stukken snijden.

img_1467

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s